جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای نصرتی امیرآبادی

مریم نورالهی دارآباد، داود افشاری، جواد نصرتی امیرآبادی، غلامعباس شیرالی، علی صحرانشین سامانی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: خرما دومین محصول مهم کشاورزی ایران پس از پسته است. به‌طور سنتی، ماهیت کار برای کشاورزان نخیلات به کار فیزیکی نیاز دارد که شامل وضعیت نامطلوب مفاصل و پوسچرهای طولانی‌مدت هنگام کار است. مطالعه حاضر به‌منظور بررسی شرایط ارگونومیکی و ارتباط شدت ناراحتی با پوسچرهای کاری در کشاورزان نخیلات انجام شده است.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال ۱۳۹۹ روی ۱۰۰ نفر از کشاورزان ماهر انجام شد که خرما می‌کاشتند. به‌منظور بررسی شرایط ارگونومیکی و ارتباط شدت ناراحتی با پوسچرهای کاری کشاورزان، از دو روش ارزیابی سریع کل بدن (REBA) و میزان ناراحتی اعضای بدن (BPDR) استفاده شد. اطلاعات کشاورزان در حین کار روی نخل با استفاده از ابزار سنتی ثبت و داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد بیشترین ناراحتی اسکلتی عضلانی در نواحی بالاتنه، پاها و تنه است. با توجه به تحلیل وظایف، در بیشتر وظایف کشاورزان ارتباط معناداری بین پوسچرهای نامطلوب و شدت ناراحتی در اندام‌های مختلف وجود داشت (۰۵/۰p <).
نتیجه‌گیری: اندام‌های بالاتنه، پاها و تنه در بین کشاورزان نخیلات در معرض بیشترین آسیب اسکلتی ـ عضلانی قرار دارد. همچنین وظایف برداشت، بالا رفتن، پایین آمدن و هرس نخیلات جزء وظایف پرخطر از نظر بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی به شمار می‌رود. لذا بهره‌گیری از ابزارهای مکانیکی برای انجام وظایف فوق روی درختان نخل نقش بسزایی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در کشاورزان دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb