1- گروه محیط زیست، واحد الکترونیکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، hse.sara.bakhshi.1365@gmail.com
2- گروه محیط زیست، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
3- گروه محیط زیست، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (1723 مشاهده)
سابقه و هدف: گسترش حوادث در صنایع مختلف، لزوم توجه بیشتر به عوامل ایمنی و تلاش برای ارتقای رضایت شغلی کارکنان را نمایان میسازد. بنابراین هدف از این تحقیق ارزیابی سطح جوّ ایمنی و شیوع حوادث ناشی از کار با در نظر گرفتن نقش میانجی رضایتشغلی در صنایع غذایی شبنـم است.
مواد و روشها: این پژوهش یک تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی- غیرآزمایشی است که طی آن نمونهای 122 نفره از کارکنان صنایع غذایی شبنم جهت توزیع پرسشنامه انتخاب شدند. جهت سنجش ارتباط بین متغیّرهای تحقیق از پرسشنامهای محقّقساخته شامل 3 متغیّر و 36 گویه و برای بررسی فرضیات از مدل معادلات ساختاری و نرمافزارهای SPSS 26 و LISREL 8.8 استفاده شد.
یافتهها: نتایج تحلیلی دادهها نشان میداد که ارزیابی سطح جوّ ایمنی و رضایت شغلی بر شیوع حوادث ناشی از کار تأثیر معکوس داشتهاند. همچنین ارزیابی سطح جوّ ایمنی بر رضایت شغلی تأثیر مثبت و معناداری داشت. درنهایت نیز نقش میانجی رضایت شغلی در رابطه میان ارزیابی سطح جوّ ایمنی و شیوع حوادث ناشی از کار تأیید شد.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای حاصل از پژوهش، توصیه شد که مسئولان صنایع غذایی شبنم با ایجاد محیط کاری ایمن ازطریق تأمین تجهیزات ایمنی و ارائه آموزشهای مرتبط، جوّ ایمنی محیط کار را ارتقا بخشند و آمار حوادث را کنترل کنند. همچنین نتیجه گرفته شد که توجه به نیازهای کارکنان و جلب رضایت ایشان میتواند بر سرعت این روند بیفزاید.
شمارهی مقاله: 4
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی