Research code: 9912058761
Ethics code: R.UMSHA.REC.1399.937
1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، a.karampourian@umsha.ac.ir
چکیده: (2807 مشاهده)
مقدمه: اولین مطالبه مردم در زمان حوادث،ارائه خدمات هماهنگ، یکپارچه، مداوم و قابل دسترس است. یکی از مهمترین مراحل مدیریت خطر بلایـا در حـوزه سـلامت، توانمنـدی سیسـتم در ارزیابی خطر می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت ایمنی و آمادگی عملکردی، سازه ای و غیر سازه ای مراکز بهداشتی شهر همدان در برابر بلایا انجام گرفت.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی مقطعی بوده که در سال 1400 در 49 مرکز بهداشتی شهر همدان اجرا شد. جهت گرد آوری داده ها از روش مصاحبه، مشاهده و چک لیست استاندارد بر اساس دستورالعمل ارزیابی خطر بلایا در نظام شبکه بهداشتی درمانی استفاده شد که وضعیت ایمنی مراکز بهداشتی را درسه حیطه آمادگی عملکردی ، ایمنی سازه ای و غیر سازه ای بررسی می کرد. میانگین آمادگی عملکردی، سازهای و غیر سازهای، امتیاز ایمنی محسوب گردیده و مراکز بهداشتی در یکی از سطوح ایمنی "کم" (50-0)، ایمنی "متوسط" (70-50 ) و ایمنی "مطلوب" (100-70 ) طبقه بندی شدند.
یافته ها: بر اساس نتایج در مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان سطح آمادگی عملکردی23/56 درصد، سطح ایمنی غیر سازه ای، سازه ای و ایمنی کل به ترتیب96/63، 39/89 و 13/75 درصد می باشد.
بحث و نتیجه گیری : سطح ایمنی غیرسازه ای و سازه ای در سطح قابل قبولی می باشد که قابلیت ارتقاء را دارد اما سـطح آمادگی عملکردی در مراکز بهداشتی مورد مطالعه در شهر همدان در سطح متوسط ارزیابی گردید. علت آن می تواند مواردی چون نبود تشکیلات منسجم مـدیریت خطر بلایا، بودجه و دانش کافی باشد.
شمارهی مقاله: 8
واژههای کلیدی: بلایا،
آمادگی،
ایمنی
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی