دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 50-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

parchami mahmoud M, mirzaei M, kalatpour O. Identification and Analysis of Critical Activities of Firefighting Department for Structural Fire Scenarios Using Task and Training Requirements Analysis (TTRAM). johe 2020; 7 (1) :41-50
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-566-fa.html
پرچمی محمود مصطفی، میرزایی علی آبادی مصطفی، کلات پور امید. شناسایی و ارزیابی فعالیت‌های بحرانی تیم‌های پاسخ اضطراری آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهری در عملیات اطفاء حریق منازل مسکونی با روش تجزیه و تحلیل الزامات وظایف و آموزش. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1399; 7 (1) :41-50

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-566-fa.html


1- گروه مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان، همدان، ایران
2- گروه مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان، همدان، ایران ، kalatpour@umsha.ac.ir
چکیده:   (4546 مشاهده)
سابقه و هدف: با افزایش جمعیت شهرها، بروز حوادث شهری گستردهتر از گذشته در حال رخ دادن می‌باشد. یکی از مهمترین این حوادث، حریق مسکونی است. عملیات پاسخ به حوادث آتشسوزی با ریسکهای جدی و ناشناخته برای اعضای تیم پاسخ همراه می‌باشد. در این مطالعه سعی شده است با استفاده از روش تجزیه و تحلیل الزامات وظایف و آموزش تیمهای پاسخ اضطراری، فعالیتهای بحرانی تیمهای پاسخ شناسایی شده و نیازمندیهای مهارتی آنها مشخص گردد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه حاضر در ارتباط با 10 ایستگاه آتش‌نشانی در شهر همدان انجام شد. با مطالعه سناریوهای مختلف عملیاتی و مشورت با متخصصان، از بین سناریوهای مختلف، آتش‌سوزی مسکونی انتخاب گردید. این عملیات بر مبنای تجزیه و تحلیل سلسله‌مراتبی تحلیل شد و برای وظایف نهایی، شاخص‌های پتانسیل افت مهارت، اثربخشی تمرین، حساسیت وظیفه و سطح کار گروهی وظایف مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: از بین 126 وظیفه در سناریوی اطفای حریق منازل مسکونی، 54 وظیفه بیشترین پتانسیل افت مهارت و عملکرد کلی تیم را داشتند و 71 وظیفه بیشترین سطح پشتیبانی از عملکرد کلی تیم را شامل میشدند. ایمنسازی محیط حادثه با همکاری سایر سازمانها دارای بیشترین سطح آسیبپذیری بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به تنوع سناریوها و وظایف تیمهای آتشنشانی، برخی از وظایف نسبت به افت مهارت پتانسیل بالاتری دارند؛ از این رو لازم است با استفاده از روشهای نظام‌مند، وظایف مستعد افت مهارت شناسایی و تحلیل شده و اقدامات لازم جهت جلوگیری از افت مهارت در ارتباط با آنها صورت گیرد.
متن کامل [PDF 1354 kb]   (1172 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb