دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 35-27 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farajirad N, Nikoomaram H, Miri lavasani S M. Development of a Competency Management Model for Key Organizational Positions Influencing HSE System Performance in a Power Plant Construction Company. johe 2020; 7 (3) :27-35
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-563-fa.html
فرجی راد نفیسه، نیکومرام هانیه، میری لواسانی سید محمدرضا. تدوین الگوی مدیریت شایستگی برای پست‌های سازمانی کلیدی مؤثر بر عملکرد سیستم HSE در یک شرکت سازنده نیروگاه‌های برق. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1399; 7 (3) :27-35

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-563-fa.html


1- گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، hani.nikoo@gmail.com
چکیده:   (2775 مشاهده)
سابقه و هدف: در سازمان‌های پیشرو، منابع انسانی محور اصلی توسعه پایدار هستند و سیستم مدیریت HSE به‌صورت یکپارچه و با چینش هم‌افزای نیروی انسانی و سایر منابع، سازمان‌ها را در ایجاد محیطی سالم و به دور از حادثه یاری می‌کند، به‌نحوی‌که عملکرد آن تأثیر مستقیمی بر عملکرد نهایی سازمان‌ها دارد. هدف از این تحقیق تدوین الگوی مدیریت شایستگی برای پست‌های سازمانی مؤثر بر عملکرد سیستم HSE در یک شرکت سازنده نیروگاه‌های برق است.
مواد و روش‌‌ها: روش استفاده‌شده در این پژوهش، توصیفی-پیمایشی است. پس از مطالعه مبانی نظری و تجربی، به کمک طراحی پرسش‌نامه و انجام مصاحبه، معیارهای تعیین‌کننده پست‌های سازمانی کلیدی مؤثر بر عملکرد HSE تعریف و پست‌های سازمانی شرکت مطالعه‌شده بر مبنای این معیارها شناسایی شد. سپس پست‌های منتخب بر اساس میزان تأثیرگذاری آن‌ها بر عملکرد سیستم HSE با استفاده از روش شباهت به راه‌حل ایدئال اولویت‌بندی شد. سپس با توجه به ماهیت پست‌های منتخب، بررسی الگوها و استانداردهای مرجع مدیریت شایستگی و نظرات خبرگان، مؤلفه‌های شکل‌دهنده‌ الگو برای مطالعه موردی تبیین شدند.
یافته‌ها: درمجموع 30 پست سازمانی به‌عنوان پست‌های کلیدی مؤثر بر عملکرد سیستم HSE به ترتیب میزان اثرگذاری آن‌ها بر عملکرد سیستم شناسایی و پنج مؤلفه‌ دانش، مهارت، توانایی، درک و نگرش، مسئولیت و اختیارات به‌عنوان مؤلفه‌های شکل‌دهنده‌ الگوی مدیریت شایستگی تعیین شدند.
نتیجه‌گیری: مطابق یافته‌ها، شایستگی مهارت و توانایی‌های لازم برای انجام کار، برخورداری از دانش مورد نیاز به همراه درک و نگرش درست و داشتن مسئولیت و اختیارات ضروری است تا بتوان شغلی را با موفقیت در شرایط مختلف و در حال تغییر یا هنگام بروز شرایط اضطراری انجام داد.
متن کامل [PDF 1479 kb]   (1615 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb