دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 65-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabi Bidhendi G, mohammadzadeh Bahar H. Assessment of Critical Fire Risks in an Industrial Estate Using a Combination of Fuzzy Logic, Expert Elicitation, Bow-tie, and Monte Carlo Methods. johe 2019; 5 (4) :57-65
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-477-fa.html
نبی بیدهندی غلامرضا، محمدزاده بهار هاجر. آنالیز ریسک‌های بحرانی ناشی از حریق یک شهرک صنعتی با تلفیقی از روش‌های منطق فازی، نظرات خبرگان،Bow-tie وMonte Carlo. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1397; 5 (4) :57-65

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-477-fa.html


1- دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه محیط زیست شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران، تهران، ایران ، hmbahar@yahoo.com
چکیده:   (3753 مشاهده)
سابقه و هدف: شهرک‌های صنعتی دارای پتانسیل بالایی در رخدادهای آتش‌سوزی هستند. مطابق با بررسی‌های انجام‌شده، بیش از 85 درصد از حوادث صنعتی در شهرک‌های صنعتی در طول دهه 80 و 90، حوادث آتش‌سوزی بوده‌اند که در 10 درصد از موارد، بیش از یک کارخانه درگیر بوده‌اند.
مواد و روش‌‌ها: ابتدا 30 مورد از صنایع پرخطر شهرک صنعتی عباس‌آباد شناسایی گردید و پس از اعمال HAZOP (Hazard and Operability Analysis)، درخت خطا رسم شد. سپس با استفاده از شبکه Bayesian و آنالیزهای کمی و کیفی، لینک‌های ضعیف سیستم مشخص شدند و نرخ شکست در هر نقطه با استفاده از اطلاعات موجود و نظرات خبرگان پیش‌بینی گردید و با استفاده از روش فازی و Monte Carlo محاسبه گشت. در ادامه با ورود داده‌ها به نرم‌افزار کریستال بال، ریسک‌ها تجزیه و تحلیل شدند و با استفاده از روش Bow-tie، ریسک‌های پرخطر شناسایی و فیلتر گردیدند و اقدامات مدیریتی جهت کاهش آن‌ها ارائه گردید.
یافته‌ها: با استفاده از نظر خبرگان در طول فرایند HAZOP و فیلترهای اعمال‌شده، 15 رویداد پایه‌ای استخراج گردید که شش رویداد احتمالاتی و نه رویداد فازی بودند. با توجه به نتایج حاصل از نظر خبرگان و مدل مورد نظر، ریسک‌ها امتیازبندی شدند که بیشترین امتیاز را صنایع فوم و رنگ به‌دست آوردند.
نتیجه‌گیری: صنایع دارای مواد با نقطه اشتعال پایین، خطر آتش‌سوزی بالایی دارند؛ از این رو لازم است دقت بیشتری به‌منظور کنترل آن‌ها صورت گیرد. با استفاده از نتایج این مطالعه و ارائه دستورالعمل‌ها و آموزش‌های لازم به مدیران صنایع، داده‌های آماری کاهش چشم‌گیری را در تعداد حوادث اتفاق‌افتاده در شهرک صنعتی عباس‌آباد نشان دادند.
متن کامل [PDF 1161 kb]   (2123 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb