1- گروه سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، re.esmaeli@sbmu.ac.ir
3- گروه حفاظت صنعتی، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (4795 مشاهده)
سابقه و هدف: صنعت ساخت و ساز یکی از خطرناکترین صنایع میباشد؛ از این رو بهمنظور بهبود شرایط و انجام مداخلات پیشگیرانه، مدیران ارشد پروژههای ساختمانی به درک و شناخت عوامل تأثیرگذار بر عملکرد ایمنی نیاز دارند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین سرمایهگذاریهای ایمنی و شاخصهای عملکرد ایمنی در صنعت ساخت و ساز انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش توصیفی- تحلیلی حاضر با استفاده از روش مطالعه موردی چندگانه در ارتباط با پنج کارگاه ساختمانی بزرگ شهر تهران در سال 1397 انجام شد. دادههای مورد نظر با استفاده از روشهایی نظیر مصاحبه ساختاریافته، بررسی مستندات ایمنی و پرسشنامه جمعآوری شدند و توسط نرمافزار آماری SPSS 18 تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافتهها: نتایج بهدستآمده نشاندهنده وجود همبستگی قوی و منفی بین انواع سرمایهگذاریهای ایمنی (کل سرمایهگذاریهای ایمنی، سرمایهگذاریهای پایه ایمنی و سرمایهگذاریهای داوطلبانه ایمنی) و ضریب تکرار حادثه ( Accident Frequency RateAFR:) (05/0P<، 936/0-r=) (شاخص گذشتهنگر) بودند. همچنین نشان از آن داشتند که همبستگی قوی و مستقیمی بین این متغیر با عملکرد ایمنی (05/0P<، 939/0r=) (شاخص آیندهنگر) وجود دارد. شایان ذکر است که در این مطالعه بین وضعیت تأهل و سن با عملکرد ایمنی رابطه معناداری مشاهده شد (05/0P<).
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان دادند که افزایش میزان سرمایهگذاریهای ایمنی (کل سرمایهگذاریهای ایمنی، سرمایهگذاریهای پایه ایمنی و سرمایهگذاریهای داوطلبانه ایمنی) باعث بهبود عملکرد ایمنی میشود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی