دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 52-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران ، hse.jamali1991@gmail.com
چکیده:   (4752 مشاهده)
مقدمه: اعتقاد بر این است که آموزش مسائل ایمنی به­عنوان یکی از اقدامات ایمنی پیشگام در زمینه بهبود جو ایمنی و عملکرد ایمنی در سازمان می­باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر مداخلات آموزشی و فنی جهت فراهم آوردن محیط کاری با جو ایمنی سالم می­باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخله­ای، 480 کارگر از مشاغل مختلف وارد مطالعه شدند. اطلاعات زمینه­ای، جو ایمنی و عملکرد ایمنی از طریق پرسشنامه جمع­آوری شدند. پرسشنامه­ها در سه مرحله تکمیل و جمع­آوری شدند: مرحله قبل از مداخله، یک ماه بعد از اولین مداخله و یک ماه بعد از دومین مداخله (چهار ماه بعد از اولین مداخله). داده­ها با استفاده از آزمون­های تی زوجی، آنالیز واریانس یکطرفه و تعدیل بونفرونی در محیط نرم­افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: یافته­های مطالعه حاضر نشان­دهنده تاثیر چشمگیر آموزش ایمنی بر تمام مؤلفه­های جو ایمنی و بهبود عملکرد ایمنی کارگران بود. همچنین می­توان نتیجه گرفت که بهبود چشمگیر در جو ایمنی نشان­دهنده نقش بسزای مداخلات آموزشی بهمراه مداخلات فنی به ­عنوان عوامل اساسی در بهبود وضعیت ایمنی کارگران در سازمان می­باشد.
نتیجه ­گیری: به طور کلی نتایج مطالعه حاضر درصدد ارتقاء درک ما نسبت به اثرات آموزش ایمنی بر جو ایمنی بویژه در رابطه با بهبود عملکرد ایمنی می­باشد. تلاش درجهت انجام پژوهش ­های بیشتر در راستای بررسی اثربخشی مداخلات آموزش ایمنی با افزودن عوامل انگیزشی و تاثیر آن بر جو ایمنی در صنایع مختلف ضروری به­نظر می­رسد.
متن کامل [PDF 284 kb]   (2714 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.