دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- علوم پزشکی قم
2- علوم پزشکی قم ، soltanzadeh.ahmad@gmail.com
چکیده:   (6560 مشاهده)
مقدمه: شاخص های مناسب در ارزیابی استرس های حرارتی دارای اهمیت خاصی میباشند. بنابراین مدیریت ریسک استرس‌های حرارتی نیازمند توسعه شاخصهای کاربردی می‌باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی عملکرد و کارایی دو شاخص WBGT و TWL و تناسب آنها با دمای تیمپانیک با تاکید بر حدود مجاز اصلاح شده آن انجام شده است.
روش کار: این مطالعه مقطعی-تحلیلی بر روی 101 نفر از پرسنل خدمات شهری در یک منطقه گرم و خشک در سال 1395 انجام شد. سنجش شاخص‌های مطالعه شامل WBGT، TWL، سرعت جریان هوا  و دمای تیمپانیک به ترتیب با استفاده از دستگاه WBGTسنج دیجیتال، نرم افزار TWL، آنمومتر حرارتی و دماسنج سنجش دمای پرده صماخ انجام شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌های مطالعه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام شده است.
یافته ها: نتایج مرتبط با ارزیابی همبستگی بین پارامترهای مختلف در این مطالعه نشان داد که بیشترین همبستگی بین دو شاخص WBGT و دمای تیمپانیک (0/669r=) و کمترین ضریب همبستگی بین دو شاخص TWL و دمای تیمپانیک ( 0/343 r=) بود. همچنین با توجه به تغییرات دمایی، قدر مطلق ضریب همبستگی دو شاخص WBGT و TWL در مقایسه با سایر شاخص ها بیشتر ارزیابی شد (0/660r=) و مقدار این همبستگی با افزایش دمای هوا نیز بیشتر نشان داده شد. بطوریکه در دماهای بیشتر از C° 35 ضریب همبستگی دو شاخص به 0/996 رسید.
نتیجه گیری: یافته‌های این مطالعه بیانگر این بود که شاخص TWL می تواند به عنوان جایگزین مناسب شاخص WBGT برای ارزیابی ریسک استرس های حرارتی در محیط های باز مورد توجه و استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 897 kb]   (2426 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.