دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 25-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tahmasebi R, Anbarian M, Torkashvand S, Motamedzade M, Farhadian M. Ergonomic evaluation of welders posture and biomechanical analysis of loads on spine by CATIA software in Iran Gas Transmission Company. johe 2017; 4 (3) :17-25
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-290-fa.html
طهماسبی رضا، عنبریان مهرداد، ترکاشوند صدف، معتمدزاده مجید، فرهادیان مریم. ارزیابی ارگونومیک پوسچر جوشکاران و آنالیز بیومکانیکی بارهای وارد بر ستون فقرات با استفاده از نرم‌افزار CATIA در شرکت انتقال گاز ایران. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (3) :17-25

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-290-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه بوعلی سینا
3- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، motamedzade@yahoo.com
چکیده:   (7032 مشاهده)
مقدمه: امروزه روش‌های مشاهده‌ای بر پایه فیلم‌برداری از فرآیند کار و تجزیه‌وتحلیل آن با استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری به‌طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو هدف از این مطالعه ارزیابی پوسچر جوشکاران و آنالیز بیومکانیکی آن با استفاده از نرم‌افزار طراحی سه بعدی در محیط کامپیوتر (CATIA) می باشد.
روش بررسی: این مطالعه بر روی جوشکاران منطقه هفت عملیات انتقال گاز انجام شد. پوسچرهای مورد ارزیابی که شامل سه پوسچر بودند از طریق فیلم‌ها و عکس‌های گرفته شده از جوشکاران در هنگام کار تعیین شد. پس از تعیین پوسچرهای مورد ارزیابی، مدل‌ دیجیتالی پوسچر فرد در محیط نرم‌افزار CATIA  شیه سازی شد. سپس ارزیابی سریع اندام فوقانی (RULA) و آنالیز بیومکانیکی نیروها، بر روی مدل انسانی انجام شد.
یافته‌ها: نتایج تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به‌طور مستقیم از نرم‌افزار CATIA جمع آوری شد. امتیاز نهایی سه پوسچر مورد ارزیابی با استفاده از روش RULA نشان داد که برای دو پوسچر نیاز به اقدام فوری و برای پوسچر دیگر تغییرات در آینده نزدیک لازم است. همچنین آنالیز بیومکانیکی نیروها نشان داد که در یکی از پوسچرها میزان نیروها بالاتر از حد توصیه شده توسط NIOSH بود.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که با استفاده از نرم‌افزار CATIA می‌توان ارزیابی بهتری از شرایط کارگران در محیط کار انجام داد. تجزیه‌وتحلیل به روش RULA یک اقدام مهم در ارزیابی و طراحی مجدد ایستگاه‌های کاری است.
متن کامل [PDF 1135 kb]   (4162 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb