دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 40-34 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostami F, Motamedzadeh torghabeh M, Gheibi R. The study of the effects of ergonomic interventions in a Steel Company. johe 2017; 4 (2) :34-40
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-248-fa.html
رستمی فاطمه، معتمد زاده طرقبه مجید، غیبی رضا. بررسی تاثیر مداخلات ارگونومیک در یک مجتمع ذوب و ریخته گری فولاد. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (2) :34-40

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-248-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان - دانشکده بهداشت ، mu_rostami@yahoo.com
2- داشگاه علوم پزشکی همدان - دانشکده بهداشت
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (5971 مشاهده)

مقدمه: اختلالات اسکلتی عضلانیMSDs (musculoskeletal disorders) یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه می باشد. این اختلالات خسارات اقتصادی بالایی  دارند و نه تنها روی فرد، بلکه بر روی سازمان و جامعه تاثیر گذار است. از شیوه های ارزیابی بروز خطر  آسیب های اسکلتی عضلانی ، روش REBA است که برای ارزیابی مشاغلی که دارای پوسچرهای دینامیک یا استاتیک طراحی شده است.
روش بررسی:  این مطالعه از نوع مداخله‌ای می باشد که در ایستگاه های کاری اسلاید گیت و پلاستر زنی  یک شرکت تولیدی انجام گرفت. ارزیابی پوسچر قبل و بعد از مداخله به روش REBA و Man TRA انجام شد. جهت مداخله ارگونومیکی از اقدام اصلاحی مهندسی استفاده شد.
یافته ها : یافته ها کاهش 63 و 64 درصدی سطح خطر در ایستگاه های پلاستر زنی و اسلاید گیت را به روش REBA  و نیز کاهش 47 و 56 درصدی امتیاز خطر تجمعی به روش Man TRA را در دو ایستگاه کاری مذکور نشان داد. همچنین اختلاف معنی داری بین امتیاز نهایی سطح ریسک در هر دو روش  REBA و ManTRA در دو حالت قبل و بعد از مداخله وجود داشت(0=p).
نتیجه گیری : استفاده همزمان از روش Man TRA و REBA برای مشاغلی که علاوه بر درگیر بودن کل بدن فعالیت های دستی بیشتر زمان کار را شامل شده و مدت زمان فعالیت اهمیت زیادی دارد،مفید بوده و محدودیت های هر روش با استفاده از روش دیگر به حداقل خواهد رسید.

واژه‌های کلیدی: REBA، ManTRA، ارزیابی پوسچر، ارگونومی، مداخله
متن کامل [PDF 871 kb]   (2429 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb