دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 59-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، parvin_sepehr@yahoo.com
چکیده:   (9160 مشاهده)

  زمینه وهدف: مواجهه با گرما یکی از مسائل عمده در صنایع مطرح می باشد. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی ریسک حرارتی، اندازه‌گیری شاخص استرس و ارائه طرح کنترل گرما در ایستگاه‌های جوش القایی و برش شرکت پروفیل صورت گرفته است.

  روش بررسی: داده‌های مطالعه از طریق اندازه‌گیری پارامترهای فیزیکی با استفاده از دستگاه WBGT دیجیتال و دماسنج کاتا نقره‌اندود انجام شد. احساس راحتی افراد بر اساس میانگین رأی پیش‌بینی‌شده ( PMV ) و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی ( PPD ) با توجه به پارامترهای اندازه‌گیری شده محاسبه گردید. جهت کنترل تنش حرارتی از دیواره عایق آلومینیومی و افزایش سرعت جریان هوا در ایستگاه‌های جوش القایی و برش استفاده شد.

  روش­ بررسی: داده‌های مطالعه از طریق اندازه‌گیری پارامترهای فیزیکی با استفاده از دستگاه WBGT دیجیتال و دماسنج کاتا نقره‌اندود انجام شد. احساس راحتی افراد بر اساس میانگین رأی پیش‌بینی‌شده ( PMV ) و درصد پیش‌بینی‌شده نارضایتی ( PPD ) با توجه به پارامترهای اندازه‌گیری شده محاسبه گردید. جهت کنترل تنش حرارتی از دیواره عایق آلومینیومی و افزایش سرعت جریان هوا در ایستگاه‌های جوش القایی و برش استفاده شد.

  یافته‌ها: نتایج اندازه‌گیری شاخص دمای تر گوی سان WBGT قبل و بعد از مداخله با استفاده از عایق به ترتیب 8/30 و2/23 درجه سانتی گراد، همچنین با استفاده از افزایش سرعت جریان هوا نیز به ترتیب 30، 5/29 درجه سانتی گراد به دست آمد. همچنین نتایج PMV و PPD با استفاده از عایق به ترتیب 38/1 و 44% و تنها با افزایش سرعت جریان هوا نیز 56/2 و90% محاسبه شد. نتایج نشان داد میزان تنش حرارتی بعد از مداخله با استفاده از عایق ، پایین تر از حد مجاز توصیه شده کشوری ( 28 c ) به‌دست‌آمده است.

  نتیجه­گیری: نتایج مطالعه نشان داد با طراحی صحیح و استفاده از روش‌های کنترلی می‌توان به مقادیر مطلوبی از احساس راحتی با توجه به حدود مجاز توصیه شده دست یافت.

متن کامل [PDF 172 kb]   (5161 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.