دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 187-181 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabeti Jamal Abad M, Hashemzadeh Khorasgani G R, Gelard P, Rabiei M. Assessment of the Role of Health, Safety, and Environment (HSE) as One of the Parameters Affecting the Technology Foresight Approach in the Automotive Industry. johe 2022; 9 (3) :181-187
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-784-fa.html
ثابتی جمال آباد منصور، هاشم زاده خوراسگانی غلامرضا، گلرد پروانه، ربیعی مهناز. ارزیابی نقش بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) به‌عنوان یکی از پارامترهای مؤثر بر رویکرد آینده‌نگاری فناوری در صنعت خودرو. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1401; 9 (3) :181-187

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-784-fa.html


1- گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، gh_hashemzadeh@azad.ac.ir
3- گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- گروه اقتصاد، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (1312 مشاهده)
سابقه و هدف: بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) یکی از مهمترین اصولی است که در هر فعالیتی اعم از فعالیت‌های صنعتی و خدماتی بایستی مورد توجه قرار گیرد. لذا، این مطالعه با هدف ارزیابی نقش بهداشت، ایمنی و محیط زیستی (HSE) در پارامترهای موثر بر رویکرد آینده‌نگاری فناوری در یک صنعت خودروسازی انجام شده است.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه مبتنی بر فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) در یک صنعت خودروسازی و در سال 1399-1398 انجام شده است. جامعه آماری این مطالعه شامل کارشناسان، سرپرستان و مدیران در شرکت پارس خودرو بوده و نمونه مورد مطالعه 138 نفر بود. فرآیند اجرای این مطالعه شامل شناسایی پارامترهای موثر بر رویکرد آینده‌نگاری فناوری در صنعت خودرو از طریق یک مطالعه کتابخانه‌ای جامع و اجرای یک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی از طریق یک مطالعه میدانی و همچنین تحلیل نتایج با استفاده از منطق فازی بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد همه پارامترهای فناوری نرم و فناوری سخت، عوامل سیاسی و اقتصادی، عوامل اجتماعی و HSE به طور معنی‌داری بر رویکرد آینده‌نگاری فناوری در صنعت خودرو موثر می‌باشد (0.001>p). وزن‌ نهایی نرمال شده برای این شش پارامتر به ترتیب 0.378، 0.163، 0.280، 0.051، 0.098 و 0.031 بدست آمد. نرخ ناسازگاری مقایسه‌های انجام شده 0.09 بدست آمد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه بیانگر این بود که عوامل فناوری نرم مهمترین عامل و عوامل HSE نیز به عنوان کم اهمیت ترین عامل موثر در انتقال فناوری و رویکرد آینده‌نگاری فناوری ارزیابی و برآورد شده‌اند.
متن کامل [PDF 679 kb]   (654 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb