دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S M, Karimi A, Zakerian S A, Jahadi Naeini M. Identification and Prioritization of the Criteria Affecting the Performance of the Permit-to-Work System in an Oil Refinery using a Fuzzy Delphi Method and Fuzzy Analytical Hierarchy Process. johe 2021; 8 (1) :37-45
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-630-fa.html
موسوی سیدمهدی، کریمی علی، ذاکریان سیدابوالفضل، جهادی نائینی مهسا. شناسایی و اولویت‌بندی معیارهای مؤثر بر عملکرد سیستم مجوز کار با استفاده از روش دلفی و روش تحلیل سلسله‌مراتبی فازی (FAHP) در یک پالایشگاه نفت. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (1) :37-45

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-630-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، a_karimi@sina.tums.ac.ir
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2445 مشاهده)
سابقه و هدف: سیستم مجوز کار یک سیستم رسمی، مستند و مکتوب می‌باشد که هدف اصلی آن کنترل خطر مشاغلی است که بالقوه خطرناک در نظر گرفته می‌شوند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و اولویت‌بندی معیارهای مؤثر بر عملکرد سیستم مجوز کار در یک پالایشگاه نفت انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر در سه ‌گام طراحی و اجرا شد. در گام اول با بررسی مطالعات گذشته و انجام مصاحبه با خبرگان، معیارهای اولیه پژوهش مشخص شدند. در گام دوم به‌ منظور تعیین معیارهای نهایی، نظر 25 خبره در خصوص معیارهای اولیه با استفاده از روش دلفی فازی جمع‌آوری و تجمیع گردید. در نهایت به منظور وزن‌دهی و الویت‌بندی معیارهای شناسایی شده از روش تحلیل سلسله‌مراتبی فازی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج دلفی فازی نشان دادند که شش معیار شناسایی خطر و ارزیابی ریسک، آموزش و صلاحیت افراد، اقدامات پیشگیرانه، ارتباطات، مسئولیت‌پذیری و هماهنگی، معیارهای مؤثر بر عملکرد سیستم مجوز کار می‌باشند. اولویت‌بندی معیارها با استفاده از روش تحلیل سلسله‌مراتبی فازی نشان داد که معیار مسئولیت‌پذیری (وزن نهایی 191/0) و معیار هماهنگی و ارتباطات (وزن نهایی 134/0) دارای بیشترین و کمترین اهمیت در بین معیارهای شناسایی می‌باشند.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه الگویی از تصمیم‌گیری براساس روش‌های دلفی و تحلیل سلسله‌مراتبی فازی جهت شناسایی عوامل مؤثر بر عملکرد سیستم مجوز کار در یک پالایشگاه نفت معرفی گردید.
متن کامل [PDF 1236 kb]   (880 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb