دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران ، ha.mahmoudi@mazums.ac.ir
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3669 مشاهده)
سابقه و هدف: فیلترخانه‌های جت پالس به دلیل سرعت فیلتراسیون زیاد مورد توجه هستند. این فیلترخانه‌ها به دو صورت ورودی از بالا و پایین استفاده می‌شوند. هدف این مطالعه مقایسه افت فشار و راندمان جمع‌آوری در موقعیت‌های مختلف ورودی فیلترخانه بود.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه تجربی یک فیلترخانه پایلوت در نفوذپذیری 12 فوت بر دقیقه برای ذرات ام‌دی‌اف طراحی شد. در هر سه ورودی بعد از چند دوره فیلتراسیون-پاک‌سازی افت فشار با مانومتر اندازه‌گیری شد. نمونه‌برداری ایزوکنتیک ذرات نیز با دستگاه 108/1 Grimm برای تعیین راندمان انجام شد. برای مشاهده رفتار و پدیده تیندال ذرات از چراغ و شیشه ایمنی در یک بعد فیلترخانه استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین افت فشار در زمان‌های فیلتراسیون-پاک‌سازی در ورودی پایین 3 سانتی‌متر آب، در ورودی‌های بالا در حالت بازشدگی 42/2 سانتی‌متر آب و فلنجی 57/2 سانتی‌متر آب بود؛ اما ذرات در کف حالت بازشدگی نشست کرد. در ورودی بالا میانگین راندمان حالت بازشدگی 995/99 درصد و فلنجی 994/99 درصد بود و از ورودی پایین (974/99 درصد) بیشتر و معنی‌دار بود؛ اما بعد از چند دوره فیلتراسیون-پاک‌سازی دیگر راندمان ورودی پایین 99/99 درصد ورودی با بازشدگی 97/99 درصد و فلنجی 96/99 درصد شد. در میانگین راندمان کل تفاوت معنی‌داری بین ورودی‌ها دیده نشد.
نتیجه‌گیری: راندمان جمع‌آوری فیلترخانه با ورودی از بالا و پایین یکسان است. افت فشار ورودی‌های بالا کمتر از ورودی پایین بود. اگر ذرات عمدتاً ریز با دانسیته کم یا در صورت وجود پیش‌تصفیه‌کن ورودی بالا، در صورت وجود ذرات درشت ورودی پایین توصیه می‌شود. بااین‌حال با توجه به اختلاف ناچیز افت فشار و محدودیت عملکردی بیشتر در ورودی بالا، در عمل ورودی پایین ترجیح داده می‌شود.
متن کامل [PDF 1350 kb]   (1108 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.