1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، hamidsaednia@gmail.com
چکیده: (4118 مشاهده)
سابقه و هدف: کارکنان بیمارستانها در بخشهای مختلف مراکز بهداشتی همچون اتاقهای عمل و اتاقهای ریکاوری با گازهای بیهوشی مواجه هستند. قرارگرفتن در معرض گازهای بیهوشی میتواند اثرات جدیای بر سلامت جسمی و روحی افراد داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر متغیرهای دموگرافیک بر میزان شیوع علائم نوروتوکسیک در کارکنان اتاق عمل انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع مقطعی است. شرکتکنندگان شامل 404 نفر از کارکنان شاغل در اتاق عمل در غرب ایران بودند. از پرسشنامه یوروکوئست و چکلیست اطلاعات فردی برای جمعآوری دادهها استفاده شد. دادهها با آزمون تی، تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون در نرمافزار SPSS نسخه 23 و در سطح معناداری 05/0 تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد میزان علائم نوروتوکسیک در مردان بیشتر از زنان است و این تفاوت از نظر آماری معنیدار است. بین کارمندان مجرد و متأهل و کارمندان صبح کار و شیفت در گردش از نظر علائم نوروتوکسیک تفاوت معنیدار وجود نداشت. همچنین همبستگی معنیداری بین سن و سابقه خدمت شرکتکنندگان با میزان بروز علائم نوروتوکسیک مشاهده نشد.
نتیجهگیری: میزان بروز علائم در بعضی از گروههای جمعیتشناختی بیشتر بود؛ لذا توصیه میشود از برنامههای آموزشی مناسب یا روشهای مدیریتی مانند چرخش شغلی در کارکنان اتاق عمل استفاده شود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ارگونومی