دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 33-26 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه آموزشی مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان، همدان، ایران
2- گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان همدان ، MRSA2968@GMAIL.COM
چکیده:   (5778 مشاهده)
سابقه و هدف: در توسعه پایدار، انسان ‌محور توسعه بوده و سزاوار تأمین بهداشت و ایمنی می‌باشد. رشد شتابان صنعتی‌شدن همراه با توجه ناکافی به اصول ایمنی باعث افزایش نرخ حوادث شغلی در کشورهای درحال توسعه شده است. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف برآورد سال‌های ازدست‌رفته عمر به دلیل حوادث ناشی از کار کارگران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی کشور طی سال‌های 96-1386 انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش توصیفی- مقطعی حاضر در ارتباط با آمار حوادث ناشی از کار سازمان تأمین اجتماعی کشور با استفاده از شاخص دالی (Adjusted Life Years) انجام شد. در این مطالعه به‌منظور برآورد بار ناتوانی از درصدهای ازکارافتادگی استفاده گردید. همچنین تعداد سال‌های ازدست‌رفته به دلیل مرگ زودهنگام، تعداد سال‌های تلف‌شده به علت ناتوانی و مجموع سال‌های ازدست‌رفته (دالی) با درنظرگرفتن ارزش‌های اجتماعی با استفاده از نرم‌افزار Excel محاسبه شد.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که تعداد سال‌های ازدست‌رفته (دالی) به دلیل حوادث ناشی از کار معادل ۱۸۱۹۰۰ سال می‌باشد. بر مبنای نتایج، 8/15 درصد از تعداد سال‌های ازدست‌رفته مربوط به مرگ زودهنگام بوده و 2/84 درصد از سال‌های تلف‌شده ناشی از ناتوانی می‌باشد. باید خاطرنشان ساخت که بیشترین سال‌های ازدست‌رفته به‌ دلیل حوادث ناشی از کار، مربوط به فعالیت‌های ساختمانی با ۳۹۸۶۰ سال (9/21 درصد) بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نظارت ناکافی بر فعالیت‌های ساختمانی و لزوم ارائه آموزش‌های بدو استخدام به کارگران و پیمانکاران ساختمانی را گوشزد می‌نماید
متن کامل [PDF 1394 kb]   (2115 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.