دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 16-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
2- دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ، fateme.abareshi@gmail.com
چکیده:   (7333 مشاهده)
مقدمه : کاشت ناخن جزء مشاغلی است که به تازگی وارد ایران شده و به سرعت در حال گسترش است. کار در سالن­های کاشت ناخن با توجه به ابزار مورد استفاده و وضعیت­های بدنی نامناسب، تکنسین­های ناخن را با عوامل زیان آور ارگونومیکی در محیط کار روبرو می­سازد. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت ارگونومیک ناخن‌کاران شاغل در سطح شهر سبزوار انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در بین ۸۰ ناخن­کار صورت پذیرفت. جهت تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی از پرسشنامه نوردیک و به منظور ارزیابی وضعیت بدن در حین کار از روش Novel Ergonomic Pos­tural Assessment (NERPA) استفاده گردید. همچنین روشنایی موضعی سطح کار، به منظور بررسی ارتباط آن با بروز  اختلالات اسکلتی عضلانی، اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS 17   انجام شد.
یافته ها: میزان شیوع درد به ترتیب در نواحی گردن (63/8٪)، فوقانی پشت (51/3٪)، کمر (42/5٪)، شانه (41/3٪) و مچ دست (37/6٪) بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده است. ارزیابی وضعیت بدنی ناخن‌کاران به روش NERPA نیز نشان داد در تمام موارد (۱۰۰٪) نمره نهایی در بالاترین مقدار (نمره 7 و نیاز به تغییرات فوری) بدست آمد.
نتیجه گیری: نا شناخته بودن این شغل و در نتیجه فقدان نظارت کافی از سوی بازرسین بهداشت حرفه ای منجر به شیوع بالای اختلالات اسکلتی عصلانی در ناخن‌کاران شده است. لذا شایسته است جهت کاهش عوارض مذکور توجه بیشتری از سوی سازمانهای بهداشتی جهت وضع قوانین و استاندارد های مربوطه صورت پذیرد.
متن کامل [PDF 954 kb]   (2498 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.