دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 38-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، mohammadfam@umsha.ac.ir
چکیده:   (5036 مشاهده)
مقدمه: عملیات اضطراری فراساحل از جمله عملیاتی هستند که دارای پتانسیل خطر بالایی در بروز حوادث هستند. با توجه به نقش عمده عوامل انسانی در این عملیات، ارزیابی خطاهای انسانی در این بخش ضروری می باشد. در این پژوهش به ارزیابی سطوح خطای انسانی در شرایط تخلیه اضطراری با استفاد از روش HEPI پرداخته شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه در سکوهای 17 و 18 آلفا منطقه پارس جنوبی صورت پذیرفته است. در این راستا پرسشنامه رتبه بندی شده تجمع برای شاخص HEPI، بر مبنای فاکتورهای رویداد، استرس، پیچیدگی، شرایط جوی، آموزش و تجربه افراد جهت گردآوری داده‌ها تکمیل گردیده است.
یافته ها: نتایج نشان که ریسک فعالیت های برگرداندن فرایند به حالت ایمن، فعالیت ایمن سازی محیط، حرکت درامتداد راه خروج، گزینش مسیر خروج و ثبت اسامی در TSR غیر قابل قبول می باشد. با انجام اقدامات اصلاحی از قبیل آموزش، تعمیرات، استفاده از تابلوها ایمنی، تهیه و ارائه طرح واکنش در شرایط اضطراری و آموزش آن به پرسنل، فعالیت های مذکور در محدوده قابل قبول قرار گرفتند. 
نتیجه گیری: بر طبق نتایج حاصل از این مطالعه برگزاری مانورهای بیشتر با توجه به بازخوردهای آن ها می تواند در کاهش ریسک واکنش در تخلیه اضطراری موثر باشد. همچنین ابزاری مانند HEPI می تواند درک بهتری برای مفهوم خطاهای انسانی را به عمل آورد.
متن کامل [PDF 509 kb]   (1966 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.