دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 45-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
2- علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، jahani.f71@gmail.com
چکیده:   (4313 مشاهده)
مقدمه: زایلن یک ترکیب آلی فرار است و دارای کاربرد وسیعی در صنایع مختلف می باشد که نه تنها برای محیط زیست بلکه برای سلامت انسان حتی در غلظت های کم مخاطره آمیز است امروزه در بین روش های حذف آلاینده ها، روش های حذف فتوکاتالیستی مورد توجه ویژه ای قرار دارند. مطالعه فعلی با هدف تعیین کارایی حذف بخار زایلن از جریان هوا با استفاده از خاصیت فوتوکاتالیستی دی اکسید تیتانیوم بر روی زئولیت ZSM-5 انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ویژگی های کاتالیست های تولید شده با استفاده از آنالیزهای BET، پراش اشعه ایکس (XRD) دستگاه اسکن میکروسکوپ الکترونی روبشی  (FESEM) تعیین شد. بخارات زایلن با استفاده از سیستم غلظت ساز دینامیک تولید گردید و کارایی حذف بخار زایلن با استفاده از UV/ZSM-5/TiO2 مورد  بررسی قرار گرفت.
یافته ها: تصاویر و طیف های بدست آمده از تست های XRD، EDS
و FESEM نشان داد که تثبیت به خوبی انجام شده است. با افزایش غلظت از ppm 50 به ppm  150 و افزایش جریان ورودی از از 0/3 به 0/5 کارایی حذف کاهش یافته است و میزان کارایی حذف در غلظت های 50، 100 و 150 به ترتیب برابر با   35/46، 22/70 و 17/37  درصد بدست آمد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که استفاده از بسترهای ترکیبی کارایی حذف فتوکاتالیستی را افزایش می دهد و پیشنهاد می گردد از این سیستم های ترکیبی جذب و فتوکاتالیستی برای حذف سایر ترکیبات آلی فرار در فاز گازی مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 337 kb]   (1943 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.