دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1397 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 52-44 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi S, Mirzaie Aliabadi M, Eskandari T, Rostami Aghdam Shendi M, Kolahdouzi M, Yazdani Aval M et al . evaluation of human error in mining operations using the ATHEANA technique. johe 2018; 5 (1) :44-52
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-371-fa.html
کریمی صفورا، میرزایی علی آبادی مصطفی، اسکندری طاهره، رستمی اقدم شندی مریم، کلاهدوزی ملیحه، یزدانی اول محسن و همکاران.. پیش بینی و ارزیابی خطاهای انسانی در ‌عملیات معدن کاری با استفاده از تکنیک تحلیل رویداد انسانی . مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1397; 5 (1) :44-52

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-371-fa.html


1- علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- علوم پزشکی تهران
4- علوم پزشکی یزد
5- علوم پزشکی همدان ، mohammadfam@umsha.ac.ir
چکیده:   (6998 مشاهده)
مقدمه: هرچند پیشرفت های روز افزون در زمینه ی تکنولوژی، به شدت از حضور فیزیکی نیروی انسانی در محیط های کاری کاسته است ولی با تعریف جایگاه جدید، هنوز در بسیاری از محیط های کاری نیروی انسانی با اهمیت ترین و در عین حال بحرانی ترین عنصر در سیستم های کاری محسوب می شود. بروز کوچکترین خطای انسانی در قالب رفتارهای ناایمن در بسیاری از محیط های صنعتی می تواند به حادثه ای فاجعه بار منتهی شود.
روش بررسی: مطالعه حاضر، مطالعه مورد پژوهشی از نوع پژوهش کیفی بود که به منظور شناسایی و ارزیابی  خطای انسانی کلیه مشاغل معدن مربوطه در سال 1394 انجام شد. در بخش اول این پژوهش،آنالیز وظایف شغلی با استفاده از تکنیک تجزیه تحلیل وظایف شغلی سلسله مراتبی (H.T.A) انجام گرفت. در بخش دوم، با استفاده از توانایی­های تکنیک تحلیل رویداد انسانی (ATHEANA)، رویدادهایی که در صورت بروز خطای انسانی به وجود می آمدند، شناسایی شد.
یافته ها: با انجام تکنیکHTA  مشخص شد عملیات معدن کاری از 9 وظیفه اصلی تشکیل شده است، که انفجار در معدن، به عنوان سناریو اصلی تحت آنالیز قرار گرفت. مقدار احتمال خطا برای هر یک از رویدادهای پایه با توجه به دستورالعمل تکنیک ATHEANA، مقدار 0/001 در نظر گرفته شد. با توجه به این که تعداد 13 رویداد پایه وجود دارد و احتمال بروز هرکدام 0/001 پیش بینی شده است، در نهایت مقدار احتمال خطای انسانی در عملیات معدن کاری مقدار 0/013 محاسبه گردید.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که انفجار در معدن دارای 5 زیر وظیفه است که ایجاد جرقه در اثر فتیله سیگار و گیر کردن دست در دستگاه هنگام نصب سرمته و نامناسب بودن سایز و جنس به ترتیب با احتمالات نقص 0/004 و 0/003 بیشترین احتمال خطا را دارا می باشند. بنابراین توصیه میشود مدیران و مسئولان به منظور حفظ سلامت این قشر از جامعه در جهت کاهش ریسک این خطاها اقدامات لازم را لحاظ نمایند.
واژه‌های کلیدی: خطای انسانی، معدن کاری، ATHEANA
متن کامل [PDF 393 kb]   (2311 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb