دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 46-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi Zeverdegani S, Bahrami A, Rismanchian M, Ghorbani Shahna F. Developed a needle trap device with PDMS sorbent for microextraction of toluene and methyl ethyl ketone from aquatic samples using dynamic headspace. johe 2016; 3 (2) :41-46
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-200-fa.html
کریمی زوردگانی سارا، بهرامی عبدالرحمن، ریسمانچیان مسعود، قربانی شهنا فرشید. طراحی و توسعه یک تله سوزنی مبتنی بر جاذب PDMS جهت ریزاستخراج تولوئن و متیل اتیل کتون از نمونه های آبی به روش فضای فوقانی دینامیک. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1395; 3 (2) :41-46

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-200-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، همدان، ایران ، bahrami@umsha.ac.ir
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، همدان، ایران
چکیده:   (6322 مشاهده)

مقدمه:

با توجه به استفاده گسترده مواد شیمیایی در اغلب محیط های کاری و عوارض ناشی از مواجهه با آن ها، روش های مختلفی به استخراج این  مواد  در نمونه های هوا، آب و نمونه های بیولوژیکی پرداخته است. دراین تحقیق هدف بررسی استخراج تولوئن و متیل اتیل کتون  از نمونه های آبی با استفاده از روش تله سوزنی  همراه با  یک جاذب تجاری بود.

روش بررسی:

در این مطالعه به منظور استخراج تولوئن و متیل اتیل کتون از نمونه های آبی سوزن هایی با اندازه 20  با جاذب پلی دی متیل سیلوکسان پر شد و استخراج آنالیت ها از بخارات فضای فوقانی ویال به صورت دینامیک انجام گرفت. آنالیز آنالیت های استخراج شده با استفاده از دستگاه گازکروماتوگراف مجهز به آشکارساز یونی شعله ای انجام گرفت و پارامترهای شرایط بهینه استخراج دو ماده بررسی گردید.

یافته ها:

نتایج تحقیق حاکی از این بود که دما و زمان بهینه استخراج برای دو ماده مشابه بوده(30 درجه سانتی گراد و 30 دقیقه) اما تکرارپذیری نتایج و منحنی کالیبراسیون به دست آمده در خصوص آنالیز تولوئن بهتر از نتایج مربوط به  متیل اتیل کتون بوده است.

نتیجه گیری:

روش ریزاستخراج با تله سوزنی به روش فضای فوقانی دینامیک مقرون به صرفه و حساس بوده،  تجهیزات ساده ای داشته و از کارایی لازم جهت ریزاستخراج مقادیر کم آنالیت از نمونه های آبی برخوردار می باشد. روش مورد نظر در این تحقیق به منظور استخراج دو ماده سمی با استفاده از پلی دی متیل سیلوکسان نتایج مناسبی به همراه داشت.

متن کامل [PDF 282 kb]   (2360 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: سم شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb