دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abolhasannejad V, Assari M J. An overview of methods and instruments for the assessment of occupational exposure to nanoparticles. johe 2015; 2 (2) :1-14
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-139-fa.html
ابوالحسن نژاد وحیده، عصاری محمد جواد. مروری بر روش‌ها و وسایل ارزیابی مواجهه شغلی با نانوذارت . مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1394; 2 (2) :1-14

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-139-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، asari@umsha.ac.ir
چکیده:   (6955 مشاهده)

زمینه و هدف: در سالهای اخیر، میزان استفاده از فناوری نانو در صنایع، و تعداد کارگران درگیر در فرآیندهای مختلف تحقیق، ساخت، تولید و دفع پسماندهای محصولات حاوی نانو مواد، رشد چشمگیری داشته، درحالیکه علی‌رغم این افزایش، هنوز اطلاعات اندکی در رابطه با ریسک مواجهه شغلی با آن‏ها وجود دارد. لذا با توجه به استفاده روزافزون نانو مواد در محیطهای کار، انتخاب تکنیک و وسایل نمونهبرداری، ویژگی مناسب و بررسی میزان اثربخشی آنها جهت ارزیابی مواجهه شغلی با این ترکیبات از اهمیت زیادی برخوردار است.

روش بررسی: این مطالعه مروری، با تاکید بر نتایج تحقیقات موجود در زمینه روشها و وسایل ارزیابی مواجهه با نانو ذرات در محیط‌های شغلی و عوامل و شرایط مختلف تاثیرگذار بر آن، با هدف معرفی روشها و وسایل ارزیابی مواجهه شغلی با نانو ذرات، به صورت جستجو در منابع کتابخانهای به انجام رسید.

یافته ها: نتایج تحقیق حاضر بر این واقعیت تاًکید دارد، که علی‌رغم کاربردهای فراوان فناوری نانو در محیط‌های کاری، هنوز روش بین‌المللی معتبر و استانداردی جهت ارزیابی مواجهه شغلی با نانو مواد وجود ندارد. نتایج همچنین نشان داد که بهکارگیری وسایل و تجهیزات نوین، از طریق تعیین ویژگی نانو ذرات از نظر تعداد، غلظت جرمی و مساحت سطح، امکان ارزیابی مواجهه شغلی با نانو مواد را ‌فراهم نموده است. ضمناً از بین وسایل مذکور، دستگاه سنجش روبشی اندازه ذره (SMPS) بیشترین کاربرد را جهت سنجش تعداد و توزیع اندازه ذرات در تحقیقات داشته است.

نتیجه گیری: بررسی صحت و دقت وسایل و تجهیزات ارزیابی مواجهه با نانو ذرات، به عنوان موضوعاتی جهت انجام مطالعات آینده، می‌تواند در رسیدن به یک استاندارد مناسب و معتبر موثر واقع شود. 

متن کامل [PDF 569 kb]   (3949 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb